fallback

Лапсус след лапсус: Зеленски е шокиран от Байдън, гафовете застрашават кампанията

Американският президент обърка украинския си колега с Путин

12.07.2024 | 14:26 Автор: Искра Ангелова

Пресконференцията на Джо Байдън след срещата на върха на НАТО във Вашингтон се превърна в истинско изпитание за него. Той направи ярки гафове, като включително сбърка името на Зеленски с Путин. Това още повече засили дискусията - способен ли е президентът да продължи битката за Белия дом.

Първата самостоятелна пресконференция на Джо Байдън от близо 8 месеца насам се превърна в поредния тест за способностите му, в който той се провали. Въпреки силните думи и патоса, с които американският лидер се опита да говори в продължение на час, той кашля, заваля думи и направи лапсуси, които може да му струват надпреварата за Белия дом.

"Русия няма да победи в тази война. Украйна ще победи тази война и ние ще стоим зад нея във всяка стъпка по пътя. И това заявяваме тук от тази трибуна - високо и ясно! И сега искам да дам думата на президента на Украйна, който има същия кураж и решимост - дами и господа, господин Путин", заяви Байдън.

И въпреки че бързо се поправи с думите, че е прекалено фокусиран да бие Путин, лапсусите на Байдън не свършиха дотук.

"Аз не бих избрал вицепрезидента си Тръмп да бъде вицепрезидент, ако се съмнявах, че тя е достойна да бъде и президент", допълни американският държавен глава.

Все повече демократи открито призовават именно вицепрезидента Камала Харис да замени Байдън в битката за Белия дом. Една от ярките фигури, които се съмняват в способностите на 81-годишния президент, е актьорът Джордж Клуни, който е солиден финасов донор в кампанията му.

А според френския президент Еманюел Макрон "всички се подхлъзваме понякога".

Вижте повече в репортажа на Кристина Цветкова.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback