Байдън нарече Зеленски "президента Путин" и обърка Камала Харис с Доналд Тръмп

Американският президент с грандиозни гафове по време на ключово събитие

12.07.2024 | 07:14 Редактор: Тодор Петров

Американският президент Джо Байдън направи огромна грешка още преди началото на пресконференция, смятана за решаваща за президентската му кандидатура.

В речта си на срещата на върха на НАТО във Вашингтон 81-годишният демократ представи "президент Путин", докато приветстваше украинския държавен глава Володимир Зеленски на сцената, предаде АФП.

"А сега искам да предам властта на президента на Украйна, който има колкото смелост, толкова и решителност. Дами и господа, президентът Путин", обяви американският президент, който не за първи път прави подобен грандиозен провал.

Джо Байдън, който организира западния отговор на руското нахлуване в Украйна, се отдръпна от микрофона, преди да осъзнае грешката си и да се върне, за да каже: "Той ще победи президента Путин. Президентът Зеленски. Толкова съм съсредоточен върху това да победя Путин", предаде БГНЕС.

Байдън направи поредната си грешка, когато на пресконференция спомена "вицепрезидента Тръмп" вместо своята колежка Камала Харис. Той отново се поправи и заяви: Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп няма ангажимент към отбраната на страните от НАТО.

"Моят предшественик даде ясно да се разбере, че няма ангажимент към НАТО. Той даде ясно да се разбере, че няма да се чувства задължен да спазва член 5", заяви Байдън на пресконференция.

Снимка: БГНЕС