fallback

575 хоспитализирани и 21 починали за седмица от новия щам на Ковид-19 в Гърция 

Здравите власти препоръчват на уязвимите групи стриктното спазване на превантивните мерки

11.07.2024 | 20:45 Автор: Толя Стоянова

Според доклад на здравните власти за заболелите от новата мутация на Ковид-19 "Флирт" е регистрирано влошаване на епидемиологичната картина и повишена активност на вируса с нарастваща тенденция на приема за хоспитализация. Новопостъпилите са 575 и са с тенденция pа нарастване, а новите интубирани са деветима. Общият брой на интубирани пациенти с Ковид-19 е 13, а броят на починалите - 21 за седмица.

По отношение на мутациите BA.2.86 с варианти F456L и R346T (нов клас мутирали щамове под наблюдение от 4/6) изглежда преобладават през последните седмици, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Здравите власти препоръчват на уязвимите групи от населението (възрастни и хора със съпътстващи заболявания) стриктното спазване на превантивните мерки срещу респираторни инфекции и своевременното търсене на лекарска помощ при симптоми, за да се осигури своевременно лечение.

Същевременно се препоръчва на населението, при наличие на симптоми на респираторна инфекция, да ограничи контактите с хора от уязвими групи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Свят
fallback