fallback

Джордж Клуни за кандидатурата на Байдън: Язовирната стена се пропука

Американският президент губи подкрепата на Холивуд

11.07.2024 | 15:16 Автор: Толя Стоянова

Американският президент Джо Байдън започна да губи подкрепа след лошото си представяне по време на дебата с Доналд Тръмп, пише Bloomberg. Влиятелни имена в Холивуд, сред които председателят на Netflix Рийд Хейстингс, суперагентът в развлекателния бизнес Ари Емануел, продуцентът Абигейл Дисни, сценаристът Деймън Линдълоф и писателят Стивън Кинг се включиха към хората, призоваващи Байдън да се откаже от кандидатурата си.

Джордж Клуни също изрази мнението си пред New York Times. "Язовирната стена се пропука", пише Клуни, който винаги е подкрепял демократите. Той помогна да се съберат 30 млн. долара за президента по време на събитие миналия месец.

"Можем да забием глави в пясъка и да се молим за чудо през ноември, или да кажем истината", добави Клуни.

Съветници по паричните въпроси от района на Лос Анджелис коментират пред Bloomberg News, че президентът е загубил голяма част от подкрепата на филмовата индустрия, която е изпитана машина за пари на демократите. Според един от ключовите фигури, събиращ средства за Байдън, пожелал анонимност, недоволството нараства. Дарителите не са сигурни, че приносът им ще има значение в деня на изборите.

"Моят приятел Джордж Клуни ясно изрази това, което мнозина от нас са казвали. Ние обичаме и уважаваме Джо Байдън. Признаваме всичко, което той е направил за нашата страна. Но демокрацията е изправена пред екзистенциална заплаха. Нуждаем се от някой по-млад, който да даде отпор. Джо Байдън трябва да се оттегли", написа в социалната мрежа X актьорът, сценарист, режисьор и продуцент Робърт Райнър.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback