fallback

Зеленски: Не чакайте избора на нов президент в САЩ, за да помогнете на Украйна

"Време е да излезем от сянката, да вземем твърди решения", заяви още държавният глава

10.07.2024 | 07:24 Автор: Деси Николова

Украинският президент Володимир Зеленски призова американските политически лидери във Вашингтон да не чакат резултата от президентските избори в САЩ през ноември, за да предприемат решителни действия в помощ на страната му срещу руската инвазия, предаде Ройтерс.

"Всички чакат ноември. Американците чакат ноември, в Европа, Близкия изток, в Тихия океан, целият свят е обърнал поглед към ноември, а честно казано и Путин чака ноември", заяви Зеленски, говорейки в Института "Роналд Рейгън" преди срещата на върха на НАТО.

"Време е да излезем от сянката, да вземем твърди решения, да действаме, а не да чакаме ноември или някой друг месец", допълни той.

Зеленски каза, че не може да предскаже какво ще направи Доналд Тръмп, ако бъде избран за втори мандат като президент на САЩ през ноември, като добави, че не познава добре Тръмп, но се надява подкрепата на Америка за Киев да не се промени.

"Не го познавам много добре. Не знам. Имах срещи с него и то добри срещи, когато беше президент, но не минахме през войната с него", каза Зеленски, говорейки на английски език без преводач, по време на проява в Института "Роналд Рейгън" във Вашингтон, информира БТА.

По-късно Зеленски благодари на съюзниците от НАТО, които обещаха повече въздушна отбрана, за да помогнат на Украйна да се защити от руските дронове и ракетни атаки, отбелязва ДПА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback