Посолството на Украйна в България: Не използвайте войната за политически цели

Призивите за ограничаване на помощта за Украйна подстрекават към подкрепа на държавата агресор, пише в позицията

06.07.2024 | 11:23 Редактор:
Посолството на Украйна в България: Не използвайте войната за политически цели
Посолството на Украйна в България: Не използвайте войната за политически цели

Украинското посолство в България излезе с позиция, в която призовава всички официални лица и всички политически сили в България да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели.

"Украинците всеки ден плащат най-ужасната цена за спирането на агресора.           

Призивите за ограничаване или блокиране на помощта за Украйна на практика означават подстрекаване към подкрепа на държавата агресор. Забавянето или ограничаването на предоставянето на необходимата помощ за Украйна няма да доведе до мир, а до повече жертви и до приближаване на фронта към границите на ЕС.

А увеличаването на отбранителната помощ за Украйна ще помогне за укрепване на сигурността в целия регион, за възстановяване на зачитането на международното право и ще доближи справедливия мир.

Украйна, заедно със съюзници, работи по прилагането на Формулата за мир на Президента на Украйна Володимир Зеленски. Украинската страна е благодарна на България, в частност на министър-председателя Димитър Главчев, за участието в учредителната Среща на върха за мир в Швейцария на 15-16 юни.

Само с общи усилия световната общност може и трябва да принуди агресора да спре агресивната война и да възстанови мира. Възстановяването на сигурността е възможно само с общи усилия", пише в позицията на посолството на Украйна.

В нея също така се изказва благодарност на Република България, Народното събрание и Правителството за взетите решения в подкрепа на Украйна и за цялата оказана политическа, финансова, енергийна, хуманитарна и отбранителна практическа помощ.

"Изразявайки благодарност, Посолството на Украйна призовава за консолидация на всички политически сили и гражданското общество за засилване на помощта за Украйна в името на възстановяването на устойчивия мир и справедливост", пише още в позицията на посолството.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
И хуууу
преди 2 месеца
НИЕ не блокираме помощта на други,НИЕ нямаме пари за вас. Тия дето ви водиха за носа те да ви дават пари! А дали е целесъобразно да продължавате е ваш избор. Дали да вървите към унищожение е ВАШ избор или НЕ. Питайте Борис джонсън или Бандрра... Сигнализирай за неуместен коментар