Путин: Няма да спрем войната в Украйна, Киев да предложи необратими отстъпки

Руският президент ще изчака резултата от президентските избори в САЩ

05.07.2024 | 13:53 Редактор: Деси Николова

Русия не смята засега да спира военните действия в Украйна, поне на този етап, заяви президентът Владимир Путин в казахстанската столица Астана. Той участва в срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество. 

Според него условие за прекратяване на огъня е Киев да предложи "необратими" отстъпки. Миналия месец Путин даде знак, че може да сложи край на войната, ако Украйна се откаже от амбициите си за влизане в НАТО и отстъпи на Русия четири области, върху които Москва има териториални претенции.

Киев отхвърли подобни идеи като предложение за капитулация. Путин каза, че ще изчака резултата от президентските избори в САЩ, за да види какви са "нагласите и предпочитанията на бъдещата администрация".

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Какво ви интересува Путин? Гледайте родното цивилизовано евроатлантическо мочурище! Или и вие като Денков живеете, за да страда Путин? Путин въобще не го е грижа за вас, не си създавайте нарцистични самовнушения за някаква особена важност за Русия. Абсолютно никого не вълнува България. Само местните грантаджии и пишман интелигенцията от сутрин до вечер точат лиги по Путин и копнеят да навредят на Русия. Жалко е това, честно. България е напът да се самоунищожи, а те - Путин , та Путин!???? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 дни