Въоръжен взел заложници край Париж (обновена)

Мъж с бойно оръжие се барикадирал в пощенски клон

16.01.2015 | 15:14 Редактор: Мариета Иванова
Въоръжен взел заложници край Париж (обновена)

Въоръжен мъж е задържал двама заложници в пощенски клон в Коломб, близо до Париж, съобщава БТА. Часове по-късно той сам се е предал на полицията.

Засега не е установено случаят да има връзка с ислямистките атентати във френската столица миналата седмица, съобщиха полицейски източници, цитирани от AFP.

Заложническата криза започнала малко преди 12 ч. по Гринуич. Според непотвърдена информация похитителят е психически неуравновесен мъж.

До решаване на случая полицията отцепи широк периметър около пощенския клон, а хеликоптер прелиташе над мястото, съобщиха медиите. В резултат се е образувало задръстване.

„Не мога да потвърдя или отрека дали случаят е свързан с тероризъм“, коментира представител на властите, отказвайки да предостави повече информация.

Неназован източник на телевизия BFM заявил, че новата заложническа драма няма връзка с атаките преди седмица във френската столица.

По-рано днес френската полиция арестува 12 души по подозрение за оказване на логистична подкрепа на стрелците в редакцията на сатиричното издание Charlie Hebdo и соченият за техен съучастник, взел заложници в еврейски магазин и убил четирима души и служител на общинската полиция.