Байдън реши да остане в битката за Белия дом, поиска пари за победа над Тръмп

"Никой не ме кара да се откажа", заяви президентът на САЩ

04.07.2024 | 08:15 Редактор: Деси Николова
Байдън реши да остане в битката за Белия дом, поиска пари за победа над Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да остане в президентската надпревара през 2024 г. след телефонни разговори със служители в предизборния му щаб и срещи с конгресмени и губернатори от Демократическата партия в сряда, предава Ройтерс. Байдън се опитва да се отърси от призивите към него да се оттегли от надпреварата след колебливото му представяне в дебата с Доналд Тръмп миналата седмица.

Toj разговаря по телефона с притеснени членове на предизборния му щаб и ги увери, че няма да ходи никъде, съобщиха двама запознати с разговора източници.

"Никой не ме кара да се откажа. Не си тръгвам. Ще остана в тази надпревара до края", заяви Байдън, като призова поддръжниците си "да наберат малко долари", за да му помогнат да победи опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп на президентските избори на 5 ноември.

Президентът се срещна виртуално и лично с 24 губернатори от Демократическата партия и с кмета на Вашингтон в сряда вечер, за да ги успокои, че ще остане кандидат за президент на партията си след слабото представяне на дебата.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС