Путин праща деца на лагер в Северна Корея - пеят песни за Ким и чистят статуи

Младежите очакват почивка, но може да останат разочаровани

03.07.2024 | 17:39 Редактор: Деси Николова
Путин праща деца на лагер в Северна Корея - пеят песни за Ким и чистят статуи

След посещението на Владимир Путин в Северна Корея миналия месец, Русия заяви, че ще започне да изпраща деца от младежката организация на Путин "Движение на първите" на почивка в тоталитарната държава.

Лагерът "Songdowon" на източния бряг на Северна Корея е построен от дядото на Ким Чен Ун през 1960 г. като международен лагер за културен обмен. Той е насърчавал отношенията между децата в комунистическия блок.

С капацитет за 1200 посетители, лагерът разполага с аквариум, воден парк, театър и плаж. Въпреки това, онези деца, които се надяват на няколко седмици забавление, почивка и релаксация, може да останат разочаровани.

Предишни посетители описаха какво точно е да си в лагера. Юрий Фролов от Санкт Петербург, който посети лагера като тийнейджър през 2015 г., каза, че на първата сутрин той и неговите събратя руснаци са били накарани да чистят статуите на севернокорейските лидери с метли. По-късно те били накарани да гледат анимация, включваща анимационни герои, които бомбардират Белия дом и им било наредено да пеят патриотични песни, информира "Труд".

"Не можах да разбера какво пеем и току-що бях прочел руската транскрипция на корейските песни, но ни казаха, че е за династията Ким", каза той пред NK News.

При завръщането си в Русия две седмици по-късно той бил "кожа и кости", тъй като е бил хранен предимно с ориз и кифлички, а от време на време с малко пиле или калмари.

Снимка: БГНЕС