В името на туризма в Тайланд пада 52-годишна забрана

Свързана е с продажбата на алкохол

03.07.2024 | 14:58 Редактор: Тодор Петров
В името на туризма в Тайланд пада 52-годишна забрана

Тайланд е напът да прекрати 52-годишната забрана за следобедна продажба на алкохол. Това става след призиви от страна на туристическата индустрия, която се бори с нарастващите разходи.

"Премиерът Срета с удоволствие ще разгледа предложенията на ресторантьорите за промяна на законите, които забраняват продажбата на алкохолни напитки от 14:00 до 17:00 ч.", се казва в изявление на уебсайта на кралското тайландско правителство.

Премиерът е подложен на натиск да съживи втората по големина икономика в Югоизточна Азия, като неотдавнашно проучване на общественото мнение показа, че повече от половината тайландци са недоволни от работата на Срета. Страната си поставя за цел тази година да посрещне общо 36,7 млн. туристи, които да допринесат за увеличаване на растежа на брутния вътрешен продукт до 3%. През първото полугодие тя е посрещнала 17,5 млн. чуждестранни туристи.

Асоциацията на тайландските хотелиери по-рано тази седмица отправи подобен призив за помощ, настоявайки за данъчно облекчение или субсидия за ремонти, тъй като се борят с неравномерното възстановяване след пандемията.

Тричасовата забрана за продажба на алкохол е в сила от 1972 г., когато Тайланд става една от най-популярните дестинации за отдих в света.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС