Air France губи крупна сума заради Олимпиадата в Париж

Авиокомпанията заяви, че няма планове да намалява капацитета си

03.07.2024 | 09:45 Редактор: Искра Ангелова
Air France губи крупна сума заради Олимпиадата в Париж

Авиокомпанията Air France се опасява, че Олимпиадата, която ще се проведе в Париж, може да окаже отрицателно влияние върху финансите ѝ.

Причината за тази прогноза се крие във факта, че туристите избягват да пътуват до града по време на Игрите. Авиокомпанията казва, че Игрите са възпиращ фактор за мнозина, които иначе биха пътували до Париж по време на Олимпийските игри на 26 юли до 11 август 2024 г.

Въздействието на "загубените" доходи от туристи, които решат да избегнат пътуването, се очаква да бъде около 180 милиона евро, според портала Aerotime. Въпреки този спад в трафика авиокомпанията заяви, че няма планове да намалява капацитета по който и да е маршрут до август и ще предостави допълнителни подробности, когато авиокомпанията представи резултатите си за полугодието на 25 юли 2024 г.

"Очаква се пристиганията и заминаванията от Франция да се нормализират след Олимпийските игри, като очакваните нива на търсене са обнадеждаващи за края на август и месец септември", се добавя в изявлението, предава "Труд".

По-рано авиокомпанията очакваше Олимпиадата да помогне за повишаване на имиджа на марката и да подобри финансовите резултати: тя дори стартира специална рекламна кампания, подчертаваща статута й на официален партньор на Олимпиадата в Париж през 2024 г. По това време Air France обяви намерението си да увеличи капацитета на местата с 5% в сравнение с 2023 г.

Снимка: БГНЕС