Байдън призна: Почти заспах на дебатите с Тръмп, уморен съм

Не послушах моите съветници, сподели президентът на САЩ

03.07.2024 | 08:59 Редактор: Тодор Петров

Американският президент Джо Байдън оправда провала си в дебатите със своя съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп с умората, натрупала се от посещения в чужбина.

Представянето му бе възприето от мнозина като провал и макар президентът да не дава индикации, че възнамерява да напусне надпреварата, се чуха и призиви към 81-годишния демократ да се оттегли. 

На среща с донори на своята партия близо до Вашингтон президентът на САЩ призна, че не е било "много умно" от негова страна да пътува няколко пъти по света малко преди да се изправи срещу Тръмп. 

"Не послушах моите съветници и почти заспах по време на дебатите", призна той. Байдън подчерта, че "това не е извинение, а обяснение".

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис междувременно отново подкрепи държавния глава, на фона на призивите към него да се оттегли и в момент, когато тя е сред споменаваните възможни кандидати на Демократическата партия.

"Горда съм да бъда в тандем с Джо Байдън на изборите през ноември. Той е нашият кандидат. Вече победихме Доналд Тръмп веднъж и отново ще го победим", даде да се разбере Харис.

С тези изявления Белият дом се опитва да ограничи щетите от неуспешното представяне на Байдън по време на дебатите, отбелязва АФП.

Снимка: БГНЕС