Южна Корея проведе военни учения с бойна стрелба до границата с КНДР

Проверяват се възможностите за реакция при провокации от страна на Пхенян

02.07.2024 | 09:52 Редактор: Беатрис Младжова
Южна Корея проведе военни учения с бойна стрелба до границата с КНДР

Отново се провеждат военни учения на Южна Корея близо до границата със Северна Корея. Артилерийски учения с бойна стрелба се проведоха за първи път от шест години насам, съобщи изданието Korea Times.

По време на учението южнокорейските войски са произвели около 140 изстрела от самоходни гаубици K9 и K105A1 на полигони, разположени на 5 км от демаркационната линия, която разделя двете страни.

Министерството на отбраната на Южна Корея отбеляза, че обучението е насочено към подобряване на уменията на артилеристите и укрепване на готовността на артилерията да реагира в случай на провокации от страна на Пхенян.

"В бъдеще армията редовно ще провежда артилерийски учения и тренировки на подразделения в пограничните райони“, увериха от военното ведомство в Сеул.

Армията на Южна Корея проведе своите учения почти месец след като Сеул спря всякакво участие в междукорейското военно споразумение от 2018 г. в отговор на кампанията на Пхенян за изпращане на балони с боклук и опити за заглушаване на GPS сигнали, предаде "Фокус".

Снимка: БГНЕС