Няколко американски военни бази в Европа са с висока степен на тревога

Ниво "Чарли" се прилага, когато има инцидент или е получена разузнавателна информация

01.07.2024 | 10:02 Редактор: Беатрис Младжова
Няколко американски военни бази в Европа са с висока степен на тревога

Няколко американски военни бази в Европа са повишили нивото на тревога до втората най-висока степен, съобщават американски медии като цитират неназовани официални представители.

Ниво "Чарли" се прилага, когато има инцидент или е получена разузнавателна информация, че е възможна някаква форма на терористични действия или нападение срещу персонала и съоръженията. Най-високата степен – "Делта" - е в сила при терористична атака или ако такава е предстояща в съвсем скоро време.

Европейското командване на армията не потвърждава промяната в статуса на базите, но пояснява, че военните "остават бдителни", посочва АФП. 

От Пентагона заявиха, че "поради комбинация от фактори, които потенциално оказват влияние върху безопасността и сигурността на американските военнослужещи и на членовете на техните семейства в Европа, командването удвоява усилията, за да подчертае тази бдителност през летните месеци".

Държавният департамент пък съветва американските граждани в Германия да проявяват по-голямо внимание заради тероризъм.

Макар че няма конкретна заплаха, европейските държави са в повишено ниво на тревога, откакто през март ислямисти убиха около 150 души в предградие на Москва, предаде БНР.   

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 1 ден
САЩ и Британия са причината за всички "модерни" войни.Това са нации, свикнала да живеят на гърба на другите и правещи всичко, за да запазят статуквото си ... Сигнализирай за неуместен коментар