Байдън: Знам, че не мога да дебатирам добре, но знам как да казвам истината

"Когато те съборят, трябва отново да се изправиш", заяви президентът на САЩ

28.06.2024 | 22:28 Редактор: Деси Николова

След дебата Тръмп - Байдън световните медии заявиха, че демократите са в паника заради слабото представяне на Байдън. Редакцията на "Ню Йорк Таймс" дори призова настоящия държавен глава да се оттегли от надпреварата за нов мандат, за да даде шанс на своята партия за изборна победа. На митинг в Северна Каролина, Байдън призна, че не се е представил добре, но показа решителност да остане в надпреварата за президентските избори.

"Знам, че не съм млад мъж. Не ходя толкова лесно, колкото преди, не говоря толкова гладко, колкото преди, не дебатирам толкова добре, колкото преди, но знам как да казвам истината". Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън на митинг в Северна Каролина.

Още преди дебата от снощи, много демократи бяха недоволни от избора на Байдън за кандидат за президент. Анкета на "Галъп", проведена този месец, установи, че само 42% от демократите са доволни от Байдън като номиниран кандидат, предаде BBC. Въпреки това американският президент твърдо заяви, че знае как да бъде държавен глава.

"Знам как да върша тази работа. Знам как да свършвам нещата и знам нещо, което знаят милиони американци - когато те съборят, трябва отново да се изправиш", категоричен бе Байдън.

Снимка: БГНЕС