Байдън vs Тръмп: Лични нападки и паника заради несвързаните думи на президента

Порнозвездата Сторми Даниелс беше замесена задочно в президентския дебат

28.06.2024 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова

Демократите в паника след дебата между Байдън и Тръмп. Президентът бе неуверен, с дрезгав глас

90 минути продължи първият за тази кампания предизборен дебат между настоящия президент на САЩ Джо Байдън и съперника му - Доналд Тръмп. Те се изправиха един срещу друг в студиото на CNN в Атланта. Сблъсъкът беше по въпроси за имиграцията, абортите, икономиката и придружен с много лични нападки.

Байдън и Тръмп бавно се отправиха към своите подиуми и не си подадоха ръка. Още в началото двамата си размениха нападки по въпроси за абортите и икономиката, включително заради растящите цени на много стоки, на храните и газа.

Тръмп заложи на твърденията си, че мигрантите извършват вълна от престъпления и демократите носят отговорност за това. 78-годишният президент на САЩ (2017-2021 г.) използва момента, за да коментира присъдата си, произнесена в Ню Йорк и да опита да убеди десетки милиони, че е подходящ да се завърне в Овалния кабинет.

Именно делата срещу него дадоха на съперника му една от посоките за атака.

"Идеята, че имате правото на злоупотреби с доверието на всеки американец, само защото сте президент, е погрешна. Нито един президент в историята ни преди не е говорил по този начин. Освен това, престъпленията, за които сте обвиняван - колко милиони дължите по наказателни присъди, за тормоза над жена, в онзи скандал с порно звездата, с която сте имали сексуални отношения, докато жена ви е бременна. За какво става дума тук?", попита Байдън.

"Не, не съм имал сексуален контакт с онази порно звезда", отговори Тръмп.

Така и порнозвездата Сторми Даниелс беше замесена задочно в президентския дебат, но началото изглеждаше по-скоро в полза на Тръмп. Той се представи като по- силен и енергичен в сравнение с 81-годишния Байдън, който често пресипваше и се закашляше.

От Белия дом уточниха, че президентът е имал настинка. Тръмп, освен това, контраатакува със скорошната присъда на сина на Байдън - Хънтър и подчерта, че той е лъгал, че не употребява наркотици, за да си купи оръжие.

Тръмп обвини Байдън, че оставя в наследство "ужасна" икономика, но той ще работи за намаляване на инфлацията. Проучванията показват, че гласоподавателите са съгласни повече с Тръмп, що се отнася до икономиката, въпреки растежа на заплатите в последно време и намаляването на безработицата.

В отзивите в световния печат се открива заключение, изведено и в заглавие : "Тръмп лъжеше безсрамно, а Байдън бръщолевеше несвързано".

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС