Кадиров: Естонска армия има цял чифт гумени лодки и 6 картечници

Чеченският президент предлага на войниците да не се дава оръжие, а "те сами да го вземат от врага"

27.06.2024 | 21:33 Редактор: Вяра Димова
Кадиров: Естонска армия има цял чифт гумени лодки и 6 картечници

Рамзан Кадиров реагира на дискусията в Естония за възможното изпращане на войски в Украйна, като направи коментар в своя канал в Telegram.

"Наредих на генерала да прехвърли двама наши ранени войници по посока на естонските сили, но да ги прехвърли директно в болничните легла", написа той.

Чеченският президент предлага на войниците да не се дава оръжие, а "те сами да го вземат от врага".

"Тази страховита естонска армия има цял чифт гумени лодки и шест картечници", пише в заключение Кадиров.

Естонският министър на отбраната генерал Мартин Херем заяви по-рано, че възможността за изпращане на войски в Украйна за небойни задачи (например медицинска помощ или логистична подкрепа) се обсъжда от няколко месеца. Талин обаче все още не е взел окончателно решение, предаде "Труд".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 дни
Нашата армия е още по- добре " въоръжена". Няма обувки, но я готвят за война с Русия, а родните евроатлантици нямат търпение да пратят босите си и голи " сънародници" на фронта. Евроатлантиците нямат българско самосъзнание, поради което с лекота разходват български животи в името на евроатлантическите " ценности". За тях е важно Русия да е зле, а не България да е добре. Всъщност, ги е грижа САЩ да са добре. Биха дали всичко да ги приемат за американци. Не им пречи, че са второ качество. Чакат. Сигнализирай за неуместен коментар