Спецполицаи в Гърция арестуваха топ мафиоти от бившия Съветски съюз

Трима са задържаните - от Русия, Украйна и Молдова

27.06.2024 | 07:39 Редактор: Елеонора Танева
Спецполицаи в Гърция арестуваха топ мафиоти от бившия Съветски съюз

Полицията за борба с организираната престъпност в Гърция е била уведомена за среща на високо ниво, в която ще участват топ мафиоти от бившия Съветски съюз. 

Веднага е последвала мобилизация от страна на полицията и участниците са били под наблюдение.  Срещата се е състояла в Атина и в нея са участвали около 15 души от Грузия, Украйна, Русия, Молдова и Гърция. Целта на срещата не е известна, но полицията предполага, че са обсъждани подготвителните действия за тежко престъпление, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Властите са "прекъснали“ срещата и са  арестували трима мъже от Русия, Украйна и Молдова.

Според информацията от полицията, най-сериозният от тях е арестът на украинеца , тъй като става дума за криминален въпрос, който е засегнал властите на чужди държави за тежки престъпления, като има издадена червена бележка от Русия за грабежи и кражби.

Що се отнася до другите двама арестувани, единият е обвинен в престъпление в Испания, а другият е обвинен в нарушаване на Закона за оръжията.

Това, което разследващите в момента проверяват, е сферата на дейност на арестуваните, както и дали принадлежат към международни организации като Vor V Zakone.

Снимка, архив: БГНЕС