Цената на петрола расте на фона на напрежението в Близкия изток

Запасите в САЩ са се увеличили с 914 хил. барела през седмицата

26.06.2024 | 14:40 Редактор:
Цената на петрола расте на фона на напрежението в Близкия изток
Цената на петрола расте на фона на напрежението в Близкия изток

Петролът поскъпва на фона на растящи запаси в САЩ и геополитически рискове, свързани с конфликта в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Фючърсите върху суровия петрол сорт Брент поскъпват с 40 цента, или 0,5%, до 85,41 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) са нагоре с 43 цента, или 0,5%, до 81,26 долара за барел.

"Изглежда, че пазарът засега се отърсва от опасенията за търсенето, очаквайки намаляване на запасите в пиковия сезон на търсене през третото тримесечие. Официалните данни за запасите на Администрацията за енергийна информация (EIA) ще дадат на пазара допълнителни насоки за тенденцията", каза Сувро Саркар от DBS Bank.

Американският петролен институт (API) съобщи, че запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 914 хил. барела през седмицата, приключила на 21 юни, според пазарни източници, запознати с данните. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха запасите от суров петрол да са намалели с близо 3 млн. барела през миналата седмица.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС