Мицкоски: Българският диктат няма да мине, докато съм премиер

Той заяви, че няма да има промени в Конституцията на страната

24.06.2024 | 14:00 Редактор: Беатрис Младжова

Остър тон и заявка за втърдяване на позицията спрямо София. Това стана ясно още в първите минути, след като новият премиер на Република Северна Македония положи клетва. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е новият министър-председател на западната ни съседка. 

Снощи парламентът гласува новото правителство. Освен ВМРО-ДПМНЕ, кабинетът беше подкрепен и от коалицията "Твоята Македония", коалицията от албански партии ВЛЕН и движението ЗНАМ. В гласуването не участваха депутатите от коалицията "Европейски фронт", които напуснаха залата в знак на протест. 

Християн Мицкоски обясни, че атаките срещу него се свеждали до тези две - Преспанския договор с Гърция и френското предложение с България. Новоизбраният премиер заяви от трибуната, че докато е на поста, няма да има промени в Конституцията на страната. И използва думите "български диктат".

"Българският диктат няма да мине, докато съм премиер. Това трябва да ви е ясно. Направихте грешка. Тази грешка ще струва на всеки един гражданин на Македония, но най-скъпо ще струва на Македония, защото преди да влезете в такива авантюри, трябваше да седнете и да ни подадете ръка, за да седнем и да поговорим", коментира Мицкоски.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 дни
Не когато слънцето стане македонско чак тогава да видят ЕС Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 дни
Тия не трябва да помирисват EС докато слънцето не престане да свети Сигнализирай за неуместен коментар