Военна база в наша съседка ще стане най-голямата авиобаза на НАТО в Европа

Разработва се и военно селище

23.06.2024 | 17:34 Редактор: Деси Николова
Военна база в наша съседка ще стане най-голямата авиобаза на НАТО в Европа

Намиращата се в близост до Констанца военна база "Михаил Когълничану" в Румъния ще стане най-голямата авиобаза на НАТО в Европа, по-голяма дори от "Рамщайн" в Германия, пише BBC.

Базата, кръстена на близкото село, носещо името на политик от XIX век, скоро ще приеме ескадрила от румънски самолети F-16, закупени наскоро от Норвегия, както и дронове MQ-9 Riper.

Освен това се разработва военно селище, в което да се настанят ротационни военнослужещи от армията, военновъздушните сили и флота на НАТО от 32 държави, пише BBC, цитирана от "Фокус".

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Велев
преди 3 седмици
Гледам коментарите нашите хора с логика и половина. Всички що годе читави съседи като Гърция, Турция, Румъния в НАТО, ама те искат със сърбите и русите сговор да правят и крещят не на НАТО. С МИГ-ове и гаубици ще скачаме като пинчери. Абе я се събудете най- после. Понякога се чудя с какъв акъл трябва да си. То бива неадекватност ама чак пък толкова. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Страхил Колев
преди 3 седмици
Евала на румънците. На нашите дпедавци няма доверие дали няма да се врътнат утре в други ден. Сигнализирай за неуместен коментар