fallback

Трима убити и 11 ранени при стрелба в магазин в САЩ

Сред пострадалите са и двама полицаи

22.06.2024 | 09:16 Автор: Деси Николова

Трима души са убити, а други 11 са ранени, сред които двама полицаи, при стрелба в магазин за хранителни стоки в Централен Арканзас.

Стрелбата е започнала към обяд местно време в супермаркет и е продължила на паркинга отпред в градчето Фордайс. То е с население близо 3200 души и се намира на около 112 километра от Литъл Рок.  Някои от ранените са в по-тежко състояние. Сред тях е и самият нападател, който не е с опасност за живота.  Той беше заловен след престрелката, но в акцията пострадаха и полицаи.  

"За съжаление, можем да потвърдим, че са простреляни невинни цивилни и трима от тях са починали. Двама полицейски служители са ранени. Заподозреният също е ранен и е задържан", заяви директорът на полицията в Арканзас Майк Хейгър

Заподозреният е идентифициран като 44-годишен мъж на име Травис Поузи.

Властите на щата определиха действията на полицаите като бързи и героични и благодариха за това, че са предотвратили още жертви. Това е поредната трагедия в САЩ, където въпросът за притежаването на оръжие от обикновени граждани не намира решение. Една стъпка в тази посока е подкрепената от  Върховния съд забрана за хора, за които има издадена ограничителна заповед за домашно насилие. Това решение на съда беше приветствано от президента Джо Байдън.

Вижте повече в репортажа.

 

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Свят
fallback