Шефът на НАТО: Русия, Северна Корея, Иран и Китай се съюзяват

Важно е да се обединим като държави, които вярват в свободата и демокрация, заяви Йенс Столтенберг

20.06.2024 | 13:08 Редактор: Тодор Петров

След като сключи пакт за взаимна отбрана в Северна Корея, руският президент Владимир Путин беше посрещнат с почести и във Виетнам. Там за пристигането му бяха произведени 21 оръдейни салюта. 

Виетнамският президент То Лам поздрави Путин за преизбирането му и похвали постиженията на Русия, включително "вътрешнополитическата ѝ стабилност". 

Руският лидер каза в отговор, че сред приоритетите на Москва е укрепването на стратегическото партньорство с Виетнам. Той посочи като необходимост сътрудничеството в енергетиката и сигурността. 

А по повод подписаното вчера споразумение за военна взаимопомощ със Северна Корея, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи предупреждение.

"Когато авторитартни сили като Русия, Северна Корея, Иран, Китай се съюзяват все повече и повече и стават все по-сплотени, е важно да се обединим като държави, които вярват в свободата и демокрация. Трябва да сме наясно, че авторитарните режими се подкрепят взаимно по начин, по който не сме виждали досега. Нека да имаме предвид също, че Северна Корея е предоставила огромно количество боеприпаси на Русия, докато Китай, както и Иран, също са подкрепили Москва във войната ѝ срещу Украйна", заяви той.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
Не мога да го понасям тоя и бецил..... Сигнализирай за неуместен коментар