Рекордните 71 млн. американци тръгват на път за 4 юли

5,74 млн. души ще предпочетат услугите на авиокомпаниите

20.06.2024 | 09:07 Редактор: Вяра Димова
Рекордните 71 млн. американци тръгват на път за 4 юли

В началото на юли се очаква рекордните близо 71 млн. американци да пътуват по време на Деня на независимостта на САЩ, което дава надежда на петролните бикове, които разчитат на нарастващо търсене през ключовия летен сезон на шофиране. 

По данни на Американската автомобилна асоциация от 29 юни до 7 юли около 60,6 млн. американци ще изминат 50 мили (80 км) или повече от дома си, което представлява увеличение с 4,8 % спрямо предходната година. Предвижда се около 5,74 млн. души да пътуват със самолет през този период, което е с 6,9% повече. Други 4,62 млн. души ще пътуват с други средства.

Очакваният бум на пътуванията би бил успокояващ сигнал за търговците на суров петрол, които залагат, че през това лято петролният пазар в САЩ ще се затегне, воден от повишеното търсене на горива. Нарастващото потребление на петрол в САЩ също би помогнало да се компенсират опасенията за слабото потребление в други страни, особено в Китай. 

Растежът на пътуванията в САЩ остава устойчив, дори когато ръстът на заплатите намалява, а спестяванията от пандемията също намаляват. Според ААА екскурзиите, които някога са били смятани за отмъщение, са се превърнали в норма. Допълнителен стимул за пътуванията са цените на дребно на бензина, които в момента са под сезонните нива от последните две години. 

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС