Путин: САЩ и сателитите им разпалват конфликта в Украйна

Русия и Северна Корея могат да създадат по-близки отношения, заяви руският президент

18.06.2024 | 07:51 Редактор: Тодор Петров
Путин: САЩ и сателитите им разпалват конфликта в Украйна

Руският президент Владимир Путин пристига на двудневно посещение в Северна Корея и не пропусна да похвали Пхенян за "твърдата подкрепа" към Москва във войната в Украйна.

По думите му Русия и Северна Корея могат да създадат по-близки отношения, които ще укрепят доверието и ще повишат благосъстоянието на гражданите на двете държави, като ги обединят в противопоставянето им на натиска от страна на Запада.

Всички опити на Запада да задържи и изолира Русия се провалиха, посочи руският президент пред севернокорейския вестник в навечерието на посещението си в страната.

"Но колкото и да се опитват, всичките им опити да задържат, да изолират Русия се провалиха. Ние продължаваме уверено да изграждаме икономическия си потенциал, да развиваме промишлеността, технологиите, инфраструктурата, науката, образованието, културата", заяви той.

Путин каза, че постиженията на Пхенян в укрепването на отбраната и развитието на различни сектори могат да се смятат за истински пробив.

"САЩ и техните сателити открито заявяват, че целта им е да нанесат стратегическо поражение на Русия. Те правят всичко възможно, за да забавят и да разпалят с по-голяма сила конфликта в Украйна, който сами предизвикаха, като подкрепиха и организираха военния преврат в Киев през 2014 г., а след това и войната в Донбас", посочи Путин, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС