Песков: Изявлението на Столтенберг за ядрените оръжия може да предизвика ескалация

Пореден опит от страна на Запада за трупане на напрежение, заяви говорителят на Кремъл

17.06.2024 | 14:25 Редактор: Толя Стоянова
Песков: Изявлението на Столтенберг за ядрените оръжия може да предизвика ескалация

Според прессекретаря на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, относно ядрения арсенал на Алианса, е пореден опит от страна на Запада за трупане на напрежение.

Песков коментира на брифинг думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че страните от Алианса обсъждат привеждането в пълна готовност на своите ядрени арсенали и заяви, че такива изявления водят до ескалация на напрежението.

Според Песков, за разлика от западни ръководители, руският президент Владимир Путин никога не засяга ядрените въпроси "по собствена инициатива и се отнася много внимателно към въпроса.

"Когато президентът Путин засяга тази проблематика - по военните ядрени въпроси - той отговаря на въпроси на журналисти, включително чуждестранни", отбеляза Песков, цитиран от БНР.

Според представителя на Кремъл изявлението на Столтенберг противоречи и на позицията, изразена на конференцията за Украйна в Швейцария за недопустимост на подобна реторика.

Форумът за мир в Украйна без участието на Русия беше окачествен от Кремъл като "очевидно безсмислено мероприятие".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 седмици
Заради един ненормалник Соро$$$$$, желаещ да завлече в ада заедно със себе целия свят, НАТО- те прислужници са готови на ядрена война. Сигнализирай за неуместен коментар