Мирната конференция в Швейцария не спря руските атаки срещу Украйна

Според публикуваните данни броят на сраженията е нараснал до 88

17.06.2024 | 07:42 Редактор: Деси Николова
Мирната конференция в Швейцария не спря руските атаки срещу Украйна

Русия е засилила нападенията си срещу Украйна по време на приключилата вчера двудневна мирна конференция в Швейцария, предаде ДПА, като цитира изявление на украинския генерален щаб.

"През целия ден врагът засилва настъпателните и щурмовите си операции, като търси начини да пробие нашата отбрана и се опитва да изтласка украинските части от позициите им", заяви украинският генерален щаб в доклада си за обстановката.

Според публикуваните данни броят на сраженията е нараснал до 88. Най-много от тях, общо 36, са се провели в Донецка област. 25 от атаките са били отблъснати, но 11 продължават, докато руските военни се опитват да напреднат още повече, особено край град Покровск.

Твърди се също, че руските военни са направили 10 опита да щурмуват украински позиции на фронта непосредствено на север и на юг - в района на Лиман и около Курахово.

ВВС на Москва са хвърлили тежки бомби върху отбранителните позиции, се казва в съобщението. ДПА подчертава, че информацията не може да бъде проверена от независими източници.

От есента на миналата година Украйна е в отбранителна позиция поради забавените доставки на оръжия и боеприпаси от Запада, пише "Труд". Неотдавнашните доставки обаче помогнаха за стабилизирането на фронта, ограничавайки руските териториални придобивки.

Снимка: БГНЕС