Ердоган: Турция ще продължи да се бори срещу безразсъдните действия на Израел

Турският президент определи палестинския въпрос като "кървяща рана в съвестта на човечеството"

12.01.2015 | 20:52 Редактор: Мариета Иванова
Ердоган: Турция ще продължи да се бори срещу безразсъдните действия на Израел

Турция ще продължи да се бори срещу безразсъдните и непризнаващи закона действия на Израел, заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган на съвместна пресконференция в Анкара с палестинския президент Махмуд Абас, съобщава БТА, цитирайки Анадолската
агенция.  Ергодан е подчертал, че това ще се случва заедно с представителите на ислямския свят и международната общност.

Президентът на Турция определи палестинския въпрос като "кървяща рана в съвестта на човечеството". Според него задължително условие за установяването на траен мир в региона е признаването на границите от 1967 г.

Ердоган критикува подхода на Съвета за сигурност на ООН към този проблем, обвинявайки го, че "избягва да изпълни полагащата му се задача на фона на дързостите на  Израел, които учеличават напрежението в региона".

"Най-голямото ни желание е час по-скоро да бъде прекратена израелската окупация и да бъде създадена суверенна и независима палестинска държава в границите от 1967 г. и със столица Източен Ерусалим", заяви Ердоган.