fallback

8 израелски войници са убити в южната част на Газа при засада на бронетранспортьор

Идентифицирано е само едно от телата

15.06.2024 | 19:45 Автор: Елеонора Танева

Осем войници от Въоръжените сили на Израел са били убити в южната част на Газа при най-смъртоносната атака срещу израелските сили от месеци насам, предаде Асошиейтед прес.

Към момента само един от загиналите войници е идентифициран от армията.

Израелската армия не съобщи повече подробности относно загиналите, но по-рано ислямистката групировка "Хамас" обяви, че нейни бойци са убили и ранили множество израелски войници при засада на бронетранспортьор в южния град Рафах, отбелязва Ройтерс.

Смъртните случаи вероятно ще подхранят призивите за прекратяване на огъня и ще засилят гнева на израелската общественост заради освобождаването на ултраортодоксалните евреи от военна служба, посочва АП.

Израелските бомбардировки и сухопътната офанзива в Газа са убили повече от 37 000 палестинци, според палестински здравни служители, които не дават данни поотделно за броя на убитите цивилни и бойци. Войната също така е прогонила около 80% от възлизащото на 2,3 милиона души население на Газа от домовете им, а израелските ограничения и продължаващите сражения възпрепятстват усилията за внасяне на хуманитарна помощ, което подхранва широко разпространения глад в крайбрежния анклав, информира БТА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback