Джон Кери пристигна в Пакистан

Обект на разговорите са сигурността след изтеглянето на чуждестранните сили от Афганистан

12.01.2015 | 17:24 Редактор: Мариета Иванова
Джон Кери пристигна в Пакистан

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна на необявено предварително посещение в Пакистан, съобщава БТА, цитирайки Associated press. В рамките на визитата си той ще обсъди с пакистанските лидери борбата срещу екстремистите и премахването на укритията на терористични групировки по границата с Афганистан.

Кери ще се срещне с пакистанския премиер Наваз Шариф, с когото ще дискутира политически въпроси и темата за сигурността след изтеглянето на западните сили от Афганистан, съобщи представител на пакистанското външно министерство, цитиран от ДПА.

По-късно държавният секретар ще разговаря и с главнокомандващия пакистанските въоръжени сили генерал Рахил Шариф, който ще го информира за състоянието на сигурността в пограничните райони между Пакистан и Афганистан.

Кери пристигна във военновъздушна база в град Равалпинди, близо до столицата Исламабад, с полет от Индия.

На път за летището в индийския град Ахмадабад колата на Кери попаднала в леко пътно-транспортно произшествие - ударена била от друг автомобил от кортежа му, но нито той, нито друг човек е пострадал, съобщи говорителката на Държавния департамент Джен Саки, цитирана от ДПА и ТАСС.