Мощна буря предизвика воден апокалипсис в Букурещ

Наводнени са 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила

14.06.2024 | 12:39 Редактор: Тодор Петров
Мощна буря предизвика воден апокалипсис в Букурещ

Силната буря вчера вечерта предизвика хаос в Букурещ. Воден апокалипсис – така румънските медии обобщават събитията от изминалата нощ. 

Около 23:00 ч. жителите на румънската столица получиха предупредително съобщение, че времето внезапно се влошава и е по-добре да останат на сигурно на закрито. Метеоролозите издадоха червен код за опасно време.

Падналата градушка и обилните валежи доведоха до това, канализацията да не може да поеме огромното количество вода и улиците се наводниха. Водата стигна до подземни паркинги, жилищни блокове и дори до домовете на хората. Някои от жителите споделят, че природната стихия е ударила със сила като на ураган.

Наводнени са 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила. Изкоренени или съборени са 60 дървета и 7 стълба. Отнесени са три покрива. Пожарникарите от Генералния инспекторат за извънредни ситуации на страната са се намесили в над 400 ситуации, предаде БТА.

Проблеми имаше и във въздуха. Три стюардеси бяха ранени заради турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били приети в болница. Те са с леки наранявания по главата и краката.

Снимка: Pixabay