Столтенберг: НАТО предприема по-строги действия срещу руските шпиони

Франция ще остане лоялен съюзник, заяви генералният секретар

13.06.2024 | 11:28 Редактор: Толя Стоянова
Столтенберг: НАТО предприема по-строги действия срещу руските шпиони

На влизане на заседанието на министрите на отбраната генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че приветства факта, че съюзниците са намалили ограниченията си за Украйна да използва оръжията им срещу военни цели в Русия.

"Това е агресивна война. Русия нападна Украйна. Това е крещящо нарушение на международното право", каза той.

Столтенберг изрази увереност, че Франция ще остане лоялен съюзник на НАТО, независимо от резултата от предстоящите избори, предаде БНР.

По думите му страните от пакта ще предприемат по-строги действия срещу руските шпиони на своя територия в отговор на кампанията от вражески дейности на Москва, включваща саботаж и кибератаки.

Той уточни, че срещата на министрите по-късно днес "ще се заеме с руската кампания на вражески дейности срещу съюзниците в НАТО".

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Да бяхте написали най- важното: НАТО направило въоръжаването и финансирането на Украйна задължително за всеки член на съюза без Унгария. Как стана това и как едностранно САЩ наложи това решение на всичките си васали? Ако това решение е колективно, защо България ( на****** ни представител в НАТО) тегли пълномощно на НАТО да решава от името на България какво да прави? Мислете с главите си! Утре НАТО ще реши вместо България всички задължително да пращат войници! Украйна дори не е в НАТО??? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Излагате се,ама много! Не се усещате как рекламирате Русия за своя сметка. С такива изказвания поставяте НАТО в комична ситуация. Русия има шпиони, пари, оръжие, военна мощ и какво ли още не, а безличнато НАТО отчаяно се бори с Русия без никакви резултати. Русия контролира избори, сваля правителства, влияе на глобалното затопляне и заради нея слънцето изгрява. Не се ли усещате, че наистина НАТО изглежда безпомощно и жалко, а Русия - могъща? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец