Русия предприе нова въздушна атака срещу Киев, чули са се взривове

Няма данни за жертви или ранени

12.06.2024 | 07:55 Редактор: Беатрис Младжова
Русия предприе нова въздушна атака срещу Киев, чули са се взривове

Руско въздушно нападение е предприето срещу Киев, съобщиха украинските военновъздушни сили. В столицата и околностите са се чули взривове, но към момента няма данни за жертви или ранени. Въздушна тревога беше обявена в цяла Украйна малко след 3:00 ч. 

То е продължило близо два часа. Въоръжените сили на Украйна съобщиха за ракетна заплаха за източните, северните и южните райони на страната. Предполага се, че Русия е изстреляла крилати ракети от самолети ТУ-95. 

Армейски източници уточниха, че ракетите, но и дронове са се насочили към Киев от юг на няколко вълни. Предупреждението за въздушна атака е в сила и в региони на Украйна на границата с Полша, където полските и съюзническите самолети са били в готовност.

В руската Белгородска област губернаторът Вячеслав Гладков съобщи, че един цивилен е загинал, а трима са били ранени при украински обстрел на граничния град Шебекино, на по-малко от 100 км от Харков. Според Гладков украинските ракети са нанесли щети на шест къщи и 11 блока. За въздушно нападение съобщи и назначеният от Русия за губернатор на кримския пристанищен град Севастопол. Украинската агенция УНИАН съобщи, че Кримският мост е временно блокиран, предаде БНР.

Снимка: архив БГНЕС