Зеленски обяви: Войната ще приключи при условията на Киев

"Времето за компромис изтече", заяви украинският държавен глава

11.06.2024 | 21:40 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски обяви: Войната ще приключи при условията на Киев

В реч пред Бундестага президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че войната ще приключи при условията на Киев. Той е твърдо против компромисите с Руската федерация.

"Ние няма да предадем тази война на нашите деца, ние ще я прекратим. И ние ще прекратим тази война при нашите условия. Украинците заслужават мир и край на войната, който не оставя съмнение кой е победил. Времето за компромис изтече. Всичко свърши, откакто Русия започна да бомбардира нашите градове", обясни украинският президент.

"Година-две преди падането на Берлинската стена никой не можеше да очаква, че това ще се случи, едва ли и сега някой очаква Путин да изчезне, но ние ще се справим заедно", добави Зеленски, цитиран от "Фокус".

Повечето депутати аплодираха президента на Украйна, но тези от "Алтернатива за Германия“ и Съюзът на Сара Вагенкнехт бойкотираха речта му.

"Отказваме да слушаме. Мандатът на Зеленски изтече. Сега той е на поста само като войнствен и просещ президент. Но Украйна сега не се нуждае от военен президент, има нужда от мирен президент, който е готов да преговаря, така че смъртта да спре и страната да има бъдеще", заяви председателят на фракцията на "Алтернатива за Германия“ в Бундестага Алис Вайдел.

А от новата партия на Вагенкнехт допълниха, че Зеленски "допринася за изключително опасна спирала на ескалация".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Ха-ха-ха-ха-ха-ха
преди 2 седмици
Ха-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-хаХа-ха-ха-ха-ха-ха Сигнализирай за неуместен коментар