Дион за болестта си: Всичко започна в гърлото, имах счупени ребра заради спазмите

"Чувствам се така, сякаш ако изпъна краката си, те ще останат в тази позиция", сподели певицата

11.06.2024 | 22:25 Редактор: Искра Ангелова
Дион за болестта си: Всичко започна в гърлото, имах счупени ребра заради спазмите

Селин Дион даде откровено интервю, в което разкри нечувани досега детайли около болестта си. Носителката на "Грами" говори пред Хода Котб за поставената ѝ диагноза за синдром на схванатия човек.

В разговора между двете Дион разкрива как болестта е засегнала гласа ѝ, което я накара да отмени оставащите дати от световното си турне. До този момент не е ясно дали Селин някога ще успее да се завърне на сцената или в звукозаписното студио, тъй като лек за болестта все още не е открит.

"Все едно някой се опитва да те удуши. Все едно се опитва да смачка ларинкса/глътката", каза изпълнителката, извисявайки гласа си, за да покаже ефекта. Тя допълни, че все едно трябва да говориш така през цялото време и не можеш да смъкнеш или да вдигнеш октавата.

"Започва със спазъм. Започна в гърлото и си помислих, че всичко ще бъде наред. Но също така може да се появи в корема, може да е в гръбнака, може да е в ребрата", добави тя, като обясни, че сковаността понякога може да те накара да се почувстваш сякаш си закован на едно място.

"Чувствам се така, сякаш ако изпъна краката си, те ще останат в тази позиция. Или ако готвя, защото обичам да готвя - пръстите ми, ръцете ми ще заемат тази позиция... Спазми са, но попадаш в позиция, в която не можеш да отключиш крайниците си", коментира още Дион. Спомня си, че в даден момент е имала и счупени ребра, защото спазмите могат да бъдат толкова силни, че да причинят счупване на кости.

През декември 2022 година Селин разкри, че е била диагностицирана със синдрома на схванатия човек - рядко и нелечимо засега неврологично заболяване, което може да причини сериозни мускулни спазми. Болестта накара изпълнителката да отмени всичките си предстоящи изяви на сцена: "За съжаление, спазмите влияят на всеки аспект от ежедневния ми живот... понякога причиняват трудности, когато ходя и не ми позволяват да използвам гласовите си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала. Всичко, което знам, е как да пея. Това съм правила цял живот. И това обичам да правя най-много".

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС