fallback

Джон Кери изрази солидарност с Републиканския марш в Париж от Индия

Никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата, заяви държавният секретар на САЩ

11.01.2015 | 14:00 Автор: Мариета Иванова

Джон Кери изрази солидарност с френския народ по повод организирания за 11 януари „Републикански марш” в Париж в памет на жертвите на терористичните атаки от изминалата седмица.

Часове преди мащабната демонстрация държавният секретар на САЩ посочи, че „никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата", предава AFP.

"Тази сутрин ние сме солидарни с французите, които дефилират в памет на жертвите на кървавото нападение срещу редакцията на Charlie Hebdo", заяви Кери, който е на посещение в Индия, посочва БТА. - "Ние сме до тях, не само в гнева и възмущението, но и в знак на солидарност и решителност да се изправим срещу екстремистите, в защита на каузата, от която екстремистите толкова се страхуват и която винаги е обединявала нашите страни: свободата", посочи американският държавен секретар.

"Ние сме заедно в свободата и заедно обявяваме, че никакъв терористичен акт никога няма да спре марша на свободата", добави Кери, който в петък вечерта написа: "Да живее Франция" в книгата за съболезнования във френското посолство във Вашингтон.

Джон Кери е в Индия, за да вземе участие в инвеститорски форум и да даде тласък на търговските връзки между Вашингтон и Делхи преди президентът Барак Обама да посети азиатската страна по-късно този месец.

 

fallback
Още от Свят
fallback