fallback

Пожар и взривове: Цистерна се преобърна и запали на магистралата Атина - Коринто (+ВИДЕО)

28 пожарникари с 9 автомобила гасиха пламъците, движението беше блокирано

08.06.2024 | 08:18 Автор: Елеонора Танева

Безкрайни километрични опашки се образуваха снощи по националната магистрала Атина - Коринто след като цистерна се запали на пътя. Имаше и няколко експлозии, а пожарната трудно успя да достигне, за да потуши огъня. Малко след 23 часа обаче огънят бе овладян, но задръстванията в двете посоки продължиха до късно вечерта. Водачът на цистерната е леко ранен и е откаран в болница, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

В съобщението от 112 до шофьорите по националната магистрала Атина - Коринто се посочва, че има дълги задръствания и  шофьорите трябва да следват инструкциите на властите.

Поради инцидента първоначално е обявено спиране на движението в двете посоки на новата национална магистрала Атина - Коринто, както и по старата национална магистрала на височината на Агии Теодори.

Щетите, причинени от особено високото топлинно натоварване са големи. Работи се по разрушаване на моста  Атина - Коринто след големия пожар.

Въпросното решение дойде след посещение на мястото на министъра на инфраструктурата и транспорта Никос Тахиау, заедно с инженери на министерството, които извършиха проверка на стабилността на моста, с пожарна, полиция и представители на концесионерите.

В момента работите по разрушаването са в ход, докато аморфната маса от стомана, оставена от танкера на мястото, е била успешно отстранена. 

28 пожарникари с 9 автомобила са се опитали да потушили огъня, пръскайки специална гасителна течност.

На  магистралата Неа Ефники, в посока Атина, движението на автомобили се осъществява нормално. От изхода на Лутраки движението се пренасочва към Коринто.

Старата национална магистрала обаче остава затворена и в двете посоки.

fallback
Още от Свят
fallback