Путин: Русия не изключва ядрената доктрина да бъде коригирана

"Ние внимателно следим какво се случва в света", заяви руският държавен глава

07.06.2024 | 22:35 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Русия не изключва ядрената доктрина да бъде коригирана

Руският президент Владимир Путин заяви, че не изключва ядрената доктрина на Русия да бъде коригирана. Признанието по време на пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

"Тази доктрина е жив инструмент и ние внимателно следим какво се случва в света, около нас и не изключваме да направим някои промени в тази доктрина", коментира руският президент.

Путин припомни, че в този документ се посочва, че използването на ядрено оръжие е възможно в изключителни случаи, когато има заплаха за суверенитета и териториалната цялост на страната.

"Не мисля, че е имало такъв случай", уточни Путин, цитиран от "Фокус".

Сценариите, при които Русия може да използва ядрено оръжие, са посочени във Военната доктрина и в "Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране". Според документите това е възможно в случай на агресия срещу Русия или нейните съюзници с оръжия за масово поразяване или агресия с конвенционални оръжия, когато е застрашено съществуването на самата държава".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Краварофоб
преди 2 седмици
За да настъпи вечен мир на планетата ни ,Краварника трябва да бъде изпепелен с плазма.Жалко, че много невинен народ ще бъде изтребен,а кукловодите и тези, кото печелят от световния тероризъм ще избегнат възмездието, криейки се в бункери, чакайки утрешния ден. Сигнализирай за неуместен коментар