Макрон иска преговорите за влизане на Украйна в ЕС да започнат до края на юни

Той даде съвместна пресконференция с украинския си колега Володимир Зеленски

07.06.2024 | 22:23 Редактор: Искра Ангелова
Макрон иска преговорите за влизане на Украйна в ЕС да започнат до края на юни

Френският президент Еманюел Макрон подкрепи ефективното започване на преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС.

"Франция продължава да подкрепя Украйна във всички области, включително на европейско равнище, като се стреми към ефективен старт на преговорите за членство до края на месеца", каза той на съвместна пресконференция с украинския си колега Володимир Зеленски.

Френският държавен глава добави, че Франция иска и "необратим път" за членство на Украйна в НАТО.

"Ще използваме идните дни, за да финализираме възможно най-голямата коалиция, която да изпълни искането на Украйна за изпращане на военни инструктори", допълни той, цитиран от БГНЕС.

"Искаме да имаме коалиция и няколко от нашите партньори вече дадоха съгласието си... Ние не сме сами", категоричен бе Макрон.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Макрон е същият като местните марионетки. Нито французи, нито българи, дори и поляците не желаят да воюват. Дълбоката държава, обаче, е готова да пожертва колкото трябва, за да запази властта си. За целта " демократично" е назначила свои представители в САЩ и Европа. След изборите ще почнат едни манипулации за евроатлантически ценности и цивилизационен избор, за които обикновените хора " трябва" да се жертват. Дано народът да прояви разум и да откаже да дава живота си за нечии материални блага. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Интересно, дали французите са съгласни с изпращането на военни в Украйна. Този е следващия които постоянно иска нещо и определя срокове, но от каква позиция???. Лошото е , че нашите политици никой на ги пита и постепенно ни увличат във войната. Сигнализирай за неуместен коментар