Орбан: Подготовката за пряк военен конфликт е в ход, има един единствен сценарий

"Не трябва да се дърпат лъвските мустаци", заяви унгарският премиер

07.06.2024 | 15:34 Редактор: Искра Ангелова
Орбан: Подготовката за пряк военен конфликт е в ход, има един единствен сценарий

В ход е подготовка за пряк военен конфликт. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по радио Kossuth, цитиран от Mandiner.

"Надеждата умира последна, но надеждата се изчерпва всеки ден", подчерта премиерът, който очерта единствения възможен сценарий: по-миролюбив парламент след изборите за ЕП, тогава някак си трябва да преживеем лятото и ако Тръмп се върне в през ноември в Белия дом, може да се сформира трансатлантическа коалиция за мир.

"При подготовката на всяка война има точка, от която няма връщане. Ние се доближаваме до това", подчерта Орбан и добави, че руснаците не са треторазредна сила, те са напреднали във военните технологии.

"Не трябва да се дърпат лъвските мустаци", категоричен бе премиерът, според когото дори мнозинството от левите избиратели са на тяхна страна, те не искат страната да се въвлича във война. Само техните лидери искат това.

Орбан направи паралел с миграционната ситуация отпреди 10 години: "Само ние си имахме акъла", така успяхме да предотвратим установяването на нелегални мигранти у нас и внасянето на тероризъм. Нашествия са възможни предимно другаде, защото в Западна Европа има коалиционни правителства. Но тук лагерът е един, знамето е едно".

"Проблемът тук е, че сумите, които трябва да бъдат платени на Украйна, трябва непрекъснато да се плащат в хазната на Съюза. Към това се добавят изискванията на НАТО относно оръжията", подчерта още унгарският премиер, цитиран от "Труд".

Снимка: БГНЕС