Зеленски във Франция: Ключът към сигурността на Европа е в Украйна

"Срещата на върха за мир ще ускори справедливия край на войната", каза той

07.06.2024 | 12:44 Редактор: Вяра Димова
Зеленски във Франция: Ключът към сигурността на Европа е в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски говори пред френския парламент относно предстоящата среща на високо равнище в Швейцария, посветена на установяването на мир в Украйна.

"Встъпителната среща на върха за мир може да се превърне във формат, който да ни доближи справедливия край на тази война. Благодарен съм ви за всичко, което вече правите, а то е много. Но за един справедлив мир трябва да се направи повече", каза той.

Украинският президент предупреди, че 80 години след десанта в "Деня Д" през Втората световна война Европа "за съжаление вече не е континент на мира".

"Именно в Украйна се намира ключът към сигурността на Европа", допълни Зеленски, намеквайки, че мирът не може да бъде постигнат по сегашните линии на контрол, пише БГНЕС.

"Защото без контрол върху Украйна, Русия ще трябва да бъде нормална национална държава, а не колониална империя, която постоянно търси нови територии в Европа, както и в Азия и Африка", завърши той.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 седмици
Ключът за сигурността на Европа е в набиването на един силен шут в ъза на укроландия. Сигнализирай за неуместен коментар