"Хизбула" удари Северен Израел, няколко души са ранени

Израелската армия порази училище, в което са се укривали бойци на "Хамас"

06.06.2024 | 07:56 Редактор: Тодор Петров

Седем души бяха ранени в Северен Израел при нападение, за което отговорност пое ливанската групировка "Хизбула". Нападението на радикалната организация срещу село в Израел на 3 километра от границата с Ливан идва след обиколка в района на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който предупреди, че продължителната размяна на огън с "Хизбула" може скоро да ескалира.

Военната кампания на Израел в централната част на Ивицата Газа продължава. Израелската армия призна за нанесен въздушен удар по училище, управлявано от агенцията на ООН за палестинските бежанци, където се укривали бойци на ислямисткото движение "Хамас" и на терористичната организация "Ислямски джихад". Според палестинските власти са загинали най-малко 27 души.

В Катар продължават преговорите за примирие. Началникът на египетското разузнаване Абас Камел, катарският премиер и министър на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани са разговаряли с представители на "Хамас", съобщи АФП. В Доха е и шефът на ЦРУ Уилям Бърнс, припомня БНР.

Палестинската групировка "Хамас" заяви, че няма да отстъпи от исканията си и ще се съгласи на споразумение за прекратяване на войната в Газа, ако то включва постоянно спиране на огъня. Това обаче бе изключено от израелския министър на отбраната Йоав Галант.

Снимка: БГНЕС