САЩ и европейските съюзници са все по-малко притеснени от ядрените заплахи на Русия

Но има и такива, които са много неспокойни относно потенциала за ескалация

06.06.2024 | 07:43 Редактор: Тодор Петров
САЩ и европейските съюзници са все по-малко притеснени от ядрените заплахи на Русия

Владимир Путин предупреди страните от НАТО да не позволяват на Украйна да използва западни боеприпаси и оръжия за удари на руска територия. Той посочи, че в противен случай ще има сериозни последици и каза, че съюзниците на Украйна трябва да са наясно с малката територия и гъстото население на много европейски страни.

Дмитрий Медведев го последва с по-смразяваща кръвта заплаха. Бившият президент на Русия цитира думите на Путин и добави: Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешна стъпка. Това би била фатална грешка.

Руските войски провеждат ядрени учения близо до границата с Украйна. Това не попречи на няколко държави от НАТО, включително САЩ, да направят последната стъпка нагоре по стълбата на ескалацията, като одобрят използването на техните оръжия за удари по цели на руска територия.

САЩ и техните европейски съюзници сега са по-малко загрижени за заплахата Русия да стане ядрена, отколкото бяха преди 18 месеца. От друга страна, те също са все по-неспокойни относно ситуацията на бойното поле.

Фактът, че САЩ и техните съюзници вече не са толкова разтревожени от ядрената позиция на Русия, не означава, че те отхвърлят напълно заплахата. Има западни служители, които са много неспокойни относно потенциала за ескалация.

Смята се, че руската военна доктрина приема, че Москва не може да надделее в конвенционална война със Запада, заради което предвижда ранно използване на ядрени оръжия.

Четете повече в Investor.bg

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
За Сащ е естествено, НО това с Европа не го разбирам - Да твърдиш, че Путин е ненормален и , заедно с това да не ти пука какво може да ти причини ?! ШИЗОВРЕНИЧНИ са такива изказвания :( Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Какъв е смисъла на тази статия? Западът не бил притеснен от ядрена война. Русия щяла да удари първа. А мислите ли, че този първи удар няма да е толкова мощен, че отговор да не може да последва? А дори и да има ядрен отговор, смятате че " богоизбраните" евроатлантици ще оцелеят ли? Русия ще ги пази изрично, че нали са " незаменими"? И да оцелеете, нали почвата, въздухът и водата ще са обогатени с радиация? Как го мислите това безумие, че ядрената война не била страшна? Това е лудост! Сигнализирай за неуместен коментар