Заляха Найджъл Фарадж с млечен шейк, задържаха млада жена

Това не се случва за първи път на националиста

05.06.2024 | 09:34 Редактор: Беатрис Младжова
Заляха Найджъл Фарадж с млечен шейк, задържаха млада жена

Лидерът на крайнодясната популистка партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фарадж беше залят с млечен шейк в избирателния си район Клактън, което доведе до задържането на двама души.

Полицията съобщи, че е била повикана във връзка с инцидента, който е станал пред пъб в градчето на Северно море в графство Есекс.

25-годишна жена е арестувана по подозрение в нападение, а докато арестът е бил извършван, мъж е бил задържан за нападение над служител на Бърза помощ. Това се случва след като Фарадж стартира предизборната си кампания с оживен митинг на кея в Клактън. Имаше обаче и протестиращи срещу неговата кандидатура. Това не се случва за първи път на националиста Фарадж.

През 2019 г., когато той беше лидер на партията Brexit и водеше кампания за европейските избори, мъж хвърли върху него млечен шейк с банан и солен карамел. Тогава мъжът беше арестуван и накаран да плати 350 паунда обезщетение на Фарадж.

60-годишният политик, често наричан един от главните архитекти на Brexit, вчера направи изненадващ ход и се кандидатира за изборите на 4 юли. Освен това той оглави "Реформирай Обединеното кралство", на която досега бе почетен председател, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС