Орбан: Унгария иска да попречи на Европа да влезе във война с Русия

"Нашето правителство знае как да направи това", заяви унгарският премиер

02.06.2024 | 11:07 Редактор: Искра Ангелова
Орбан: Унгария иска да попречи на Европа да влезе във война с Русия

Нашето правителство иска да попречи на Европа да влезе във война с Русия. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки на предизборен митинг, който се проведе на остров Маргит на река Дунав след "Марша на мира в подкрепа на политиката на правителството срещу ескалацията на конфликта в Украйна".

"Имаме огромна задача пред себе си, каквато никога досега не сме имали. Трябва да попречим на Европа да влезе във война, която ще доведе до нейното собствено унищожение. Унгарското правителство знае как да направи това", допълни той.

Според Орбан е необходимо да се предотврати осъществяването на опасните планове на ЕС и НАТО, водещи до разрастване на конфликта в Украйна, и на предстоящите избори за Европейски парламент да се гласува за партии, които се застъпват за мир, а не за война.

Изброявайки "военните планове на Запада, които включват изпращане на войски в Украйна и снабдяване с още повече оръжия", Орбан подчерта, че Европа се готви за война и всеки ден преминава нов етап по пътя към Ада. Според него Европа бърза към война към унищожението си във влак, чиито спирачки са отказали и машинистът е полудял и това трябва да се предотврати.

"На изборите за Европейски парламент (6-9 юни) ще се опитаме да спрем този влак. Трябва да натиснем аварийната спирачка, за да могат поне тези, които искат, да слязат и да стоят далеч от войната", категоричен бе Орбан, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС