Джиджи и Бела Хадид даряват $1 млн. за Палестина: Този конфликт отнема невинни животи

Сестрите изразиха подкрепата си

02.06.2024 | 09:30 Редактор: Искра Ангелова
Джиджи и Бела Хадид даряват $1 млн. за Палестина: Този конфликт отнема невинни животи

Световноизвестните палестинско-американски модели Бела и Джиджи Хадид даряват 1 млн. долара на палестинците, съобщи вестник "Сабах".

Представител на Бела заяви пред информационната агенция на Палестинската автономия, че парите са предназначени за равномерно разпределение между четири хуманитарни организации: Heal Palestine, Palestine Children's Relief Fund (PCRF), World Central Kitchen (WCK) и Агенция за подпомагане на палестински бежанци (UNRWA).

Двойката, чийто баща е палестинският имотен магнат Мохамед Ануар Хадид, изрази подкрепата си за народа на Палестина.

"Мислите ми са с всички, засегнати от тази неоправдана трагедия, и с всеки ден, в който този конфликт отнема невинни животи - твърде много от които са деца. Изпитвам дълбока съпричастност и сърцераздирателност към палестинската борба и живота под окупация, това е отговорност, която нося ежедневно", написа Джиджи в социалните мрежи, цитирана от БГНЕС.

"Макар да имам надежди и мечти за палестинците, нито една от тях не включва нараняването на евреин", допълва тя.

През май 27-годишната Бела, която през 2022 г. беше обявена за модел на годината от Британския моден съвет и има 29 международни корици на Vogue, написа в социалните мрежи, че е "съкрушена от загубата на палестинския народ и липсата на съпричастност от правителствените системи по света".

На филмовия фестивал в Кан миналия месец тя носеше червено-бяла рокля, изработена от куфия - традиционна арабска кърпа за глава, обичайна за палестинците.

Снимка: БГНЕС