fallback

Тръмп ще обжалва присъдата си: Съдията беше тиранин, ще продължим борбата

Кандидатът за президент се прицели и в "провалите на Байдън"

31.05.2024 | 20:49 Автор: Деси Николова

Доналд Тръмп обяви, че ще обжалва осъдителната присъда, която го направи първия президент на САЩ, осъден за престъпление, съобщава Ройтерс. Той обаче ще трябва да изчака присъдата си на 11 юли, преди да предприеме тази стъпка.

На пресконференция във фоайето на "Тръмп Тауър" в Манхатън, където обяви първата си кандидатура за президент през 2015 г., Тръмп повтори оплакванията си, че процесът е опит да бъде осуетена кандидатурата му за завръщане в Белия дом и предупреди, че този процес показва, че никой американец не е застрахован от политически мотивирано преследване.

"Ако могат да причинят това на мен, могат да направят това на всеки", каза Тръмп в 33-минутна реч. 

Аплодиран от свои поддръжници, Тръмп, републиканският кандидат на изборите през 2024 г., не отговори на въпроси на репортери.

"Ще обжалваме тази измама. Съдията беше тиранин. Ще продължим борбата. Ние ще направим Америка отново велика", добави той.

Доналд Тръмп нарече Джо Байдън "най-лошият президент в историята на нашата страна" и го определи като "най-некомпетентният и нечестен президент, който някога сме имали".

"Вижте начина, по който той се отнася към Китай, Русия и толкова много други. Той е много голяма опасност за нашата страна", посочи Тръмп и се прицели и в "провалите" на Байдън в граничната сигурност, предаде БНР.

Освен това Тръмп твърди, че настоящият президент и Министерството на правосъдието са оказали влияние върху съдебното му преследване в Ню Йорк, подчертавайки определяния от него "лов на вещици" в този случай.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback