Хути нападнаха американски самолетоносач в Червено море

Въоръжените сили на САЩ все още не потвърждават информацията

31.05.2024 | 19:50 Редактор: Елеонора Танева
Хути нападнаха американски самолетоносач в Червено море

Ракетно нападение срещу американския самолетоносач "Айзенхауер" в Червено море е извършено от йеменските хути. Атаката е в отговор на ударите на САЩ и Великобритания по Йемен, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на военното крило на групировката Яхия Сария.

Американски официален представител от сферата на отбраната заяви, че въоръжените сили на САЩ не разполагат със сведения за подобна атака.

При шест американско-британски удара са загинали 16 души, а 41 са били ранени, заяви Сария в телевизионно обръщение. Сред атакуваните цели при бомбардировките над провинция Ходейда са били пристанище, радиостанция, лагер и две къщи, добави той.

Американските и британските военни съобщиха, че вчера са поразили 13 цели в райони на Йемен, контролирани от хутите, пише БТА.

Въоръжените сили на Обединеното кралство посочиха, че при съвместната операция са атакувани три локации в пристанищния град на Червено море Ходейда, където са били складирани дронове и ракети земя-въздух.

Снимка, архив: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
disappear
преди 1 месец
Те вече му пробиха няколко отвора да плава по-добре,а хамбургерите мълчът че едни по джапанки ги изгониха Сигнализирай за неуместен коментар