Зеленски: Въпрос на време е използването на западните оръжия за удари по Русия

"В противен случай не става дума само за мир", каза украинският президент

31.05.2024 | 18:24 Редактор: Вяра Димова
Зеленски: Въпрос на време е използването на западните оръжия за удари по Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е "въпрос на време", предаде "Ройтерс".

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

"Използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия, е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", заяви Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Тази пролет Киев се оказа в неизгодно положение след 27-месечната пълномащабна инвазия, тъй като се сблъска със забавяне на военната помощ от САЩ, увеличаване на атаките срещу енергийната ѝ инфраструктура и стремежа на Русия да разшири фронтовата линия.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.  

Зеленски съобщи, че Украйна е "получила съобщение от американската страна рано сутринта", което означава "стъпка напред" в защитата на хората в селата по границата с Русия, информира БТА.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Тоя 8индил спокойно можеше да запази териториалната цялост на страната си (без Крим). Избра напълно да я заличи от картата.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
мара
преди 2 месеца
Е сега вече ке видите КОН БОБ ЯДЕ ЛИ!!! Сигнализирай за неуместен коментар